torsdag 30 december 2010

Tillbehör till en LC kost

Denna inspiration har jag kopierat direkt ifrån 56kilo.se!


Blomkålsmos

Kan göras på samma sätt som broccolimos nedan, i båda recepten kan philadelphiaost uteslutas. Smör och grädde tillsättes efter smak och konsistens.
Blomkålsmos fungerar även jättebra som Blomkålsduschesse till tex plankstek!

Blomkålsduchesse

2 port

1 blomkålshuvud
½ dl creme fraiche (ev lite mindre beroende på konsistens)
2 msk smör
2 msk philadelphiaost
Drygt 1 dl riven cheddarost
salt och vitpeppar efter smak


Blomkålsris

Blomkålsris är ett jättegott alternativ till ris! Riv ner en blomkål på grövsta delen av rivjärnet. Stek sedan i smör på medelstark värme tills den blivit lite mjukare. Krydda med valfria kryddor.


Broccolimos

Koka broccoli i lättsaltat vatten. Broccolin ska vara mjuk men inte överkokt.
Ånga av den och vispa sedan den med en klick smör, en klick philadelphiaost och en skvätt ljummen grädde. Salta och peppra med vitpeppar och pressa ev i en klyfta vitlök!


Stekt vitkål


Stekt vitkål är bland det bästa jag vet som tillbehör!
Hyvla vitkål med osthyvel och stek sedan mjuk i smör på medelstark värme. Salta och peppra eller lägg i lite sambal oelek!
Vitkål kan även användas som substitut i en pastagratäng!


Squachtagliatelle

Squasch/Zuchini är utmärkt att använda istället för pasta!
Hyvla med långa tag med potatiskalare, ända ner till kärnhuset. Fräs i smör på medelstark värme i ngn minut.
Squach kan även användas i lasagne istället för lasagneplattor!



Ugnsrostade grönsaker

Ugnsrostade grönsaker är jättegott till kött! Skär ner dina favoritgrönsaker som rödlök, squach, paprika, vitlök, lägg på plåt och ringa olivolja och flingsalt på och stek i ugn, ca 225 g tills de fått fin färg.


I stället för bröd

Sesambröd alternativt Pones eller Mandelbröd

Utöver detta använder jag ofta sallader med fetaost och kokt broccoli som tillbehör.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar