torsdag 30 december 2010

Baconfylld kycklingfilée




4 personer á 8,5 PP

4 kycklingfiléer
4 baconskivor
soja + flytande smör
Timjan
1 blomkålshuvud
2 dl kaffegrädde
25 g smör
vitpeppar och salt
1 squash
Santa Maria chiliflakes
Cashewnötter

Sätt på ugnen på 225 g.
Skär snitt i kycklingfiléerna och lägg i vars en skiva bacon. Pensal med smör blandat med soja och timjan.
Sätt in i ugn i ca 25 min.
Koka under tiden blomkålshuvudet i lättsaltat vatten. Blomkålen ska kokas mjuk (men inte överkokt!)
Ånga ur blomkålen och pressa sedan i potatispress och sedan med elvisp med smör, grädde salt och peppar.
Skiva squash och stek i smör. salta o peppra lite när de är färdigstekta.
När kycklingen är klar ta ut dem och låt vila i 10 min under folie.
Strö sedan chiliflakes på och skär upp kycklingen.

Servera kycklingen uppskivad med blomkålsmoset, squaschen och några cashewnötter (ca 5 st)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar